sekadar renungan bersama..

Jumaat, 10 Julai 2009

Retak menunggu pecah , Kerajaan Haram Perak !

1.Tanda-tanda semakin jelas kebatilan akhirnya akan musnah.Wujud syak wasangka diantara ketua kerajaan haram , Dr. Zambry Pangkor dengan YB Hamidah Sg. Rapat dan Ketua Penerangan Haram , Dato' Hamdi Pengkalan Bharu.

2.Memanglah Dr.Zambry bukan pemain utama dalam perancangan jahat , dan mungkar menjatuhkan kerajaan PR pimpinan Sdr.Nizar MB yang sah.Dalam perancangan memujuk , 'menggoda' dan menyorokkan Jamaluddin , Kapten Osman , Hee ( ADUN lompat ) YB Hamidah Sg. Rapat adalah pemain utama.Hebat Midah pecah rekod wanita UMNO Malaysia.Kelembutannya mencairkan Jamaluddin.

3.Dalam merancang kembalinya YB Nasaruddin Bota kepangkuan UMNO melalui penipuan kononnya Raja Muda Perak nak berjumpa Nasaruddin , yang memainkan peranan utama adalah Dato' Hamdi Pengkalan Bharu.Hebat Hamdi & Co. boleh jual nama Raja Muda.Kalau di negara Pasola dah kena pancung kerana menghina Raja.

4.Zambry Pangkor datang kemudian.Yang susah payah Hamidah & Co. tetapi Zambry yang untung besar.Tapi bagi Midah jadi EXCO kanan mengatasi Ramli Zahari Manong dan Sharani Kota Tampan dah merupakan 'achievement' yang besar.Cuma lulusan diploma aje.Tentu pimpinan UMNO Bahagian Gopeng naik cemburu.Apa ilmu yang Midah pakai ?

5.Namun tak masuk akal Zambry Pangkor tak tahu bahawa kerajaan yang beliau pimpin terbentuk melalui jalan-jalan mungkar :- Tipu , Culik , Ugut , Rasuah dan perancangan salah laku SEX.Maknanya kerajaan haram UMNO/BN adalah terbentuk dengan kaedah batil dan mungkar.Inilah yang roh Machiavelli terseksa teruk di alam barzakh kerana inisiatif mungkar yg beliau asaskan beratus-ratus tahun dahulu ditiru oleh generasi kemudian.Dosanya tertimpa juga kepada pelopor ajaran "tujuan menghalalkan cara".Itu yg hadis sebut , kalau mulakan perkara baik , pahalanya berpanjangan hingga hari kiamat , sebaliknya kalau mulakan perkara mungkar , dosanya berpanjangan juga hingga hari kiamat !

6.Nak mudah faham seolah-olah Zambry Pangkor guna duit haram bagi kerja yg harus/sunat etc.Macam orang pergi haji , guna duit rasuah atau duit judi.Kerja haji baik tapi sumbernya dari rezeki haram.Tak jadi ibadah.Atau jamu orang berbuka puasa dengan duit curi.Samalah dengan UMNO/BN yg mencuri kerajaan PR dan Zambry dengan rela ambil.Bukan setakat ambil tetapi seronok pula merestui kerajaan haram !!

7.Tetapi kerana kata aziamat "demi menjaga Melayu" segala yang Haram jadi harus.Paling pilu bila Dato' SS Mufti pun seolah-olah terlupa menyokong mungkar itu boleh menjejaskan iman.
Mana ada perpaduan atas nama kebatilan dan buktinya dah nampak.Pemimpin-pemimpin UMNO dah takut bayang-bayang sendiri hinggakan risau sangat Jamaluddin & Osman nak rujuk kembali sokong PR.Berapa lama mereka boleh 'kurung' Jamaluddin & Osman.Mereka memanglah pakar lompat dan opertunis tetapi mereka bukan budak-budak yang boleh disorok lama-lama , mereka adalah orang dewasa yg penuh nafsu.Nanti meletup !! Bila-bila mereka boleh berpaling tadah.

"Sesiapa yg melantik seseorang keatas satu kumpulan dan dikalangan mereka ada
orang yg lebih diredhai Allah daripada orang yg dilantik itu maka orang yg
melantiknya telah mengkhianati Allah dan Rasulnya dan para mukminin"
(Hadis riwayat al-Hakim)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan